Over Solidly

Over Solidly

Het verhaal......

Waar het is begonnen.....

 

Marga en Emelie ontmoetten elkaar meer dan 20 jaar geleden. Marga was en is nog steeds cosmetisch technoloog, Emelie werkte destijds als productontwikkelaar. Beiden ontwikkelden ze honderden cosmetische producten zoals shampoos, conditioners, bodylotions en gezichtscrèmes. Na heel wat omzwervingen kwamen Emelie en Marga elkaar een paar jaar geleden weer tegen met een terugkerende vraag: ' Die plastic jungle in de badkamer, dat moet toch anders kunnen?' Marga had net de beurzen in Parijs en Bologna bezocht en vertelde dat er ' een hele SOLID WORLD outthere is', maar dat deze nog niet bereikbaar was voor de consument. En daarmee begon hun Solidly reis.


Marga en Emelie bestelden en testten alles wat ze toen aan solid producten konden vinden online en in winkels, binnen- en buitenland. Maar veel vonden ze niet goed genoeg. Het aanbod vaste verzorgingsproducten bevatte sulfaten, droogde je huid uit en bevatte kleurstoffen. Dat kon en moest anders. Samen startten ze een bedrijf met als doel het ontwikkelen van een nieuwe generatie solid cosmetica. Met hun bedrijf Solid Only ontwikkelen ze solid cosmetics voor anderen. En vanuit de kennis en kunde die ze met dat bedrijf opdeden, startten ze het merk Solidly, solid bar cosmetics, waarmee ze voor de consument vaste verzorgingsproducten ontwikkelen.

Onze missie

Solidly

Onze missie

Met hun kennis en kunde een verschil kunnen maken; dat was het startpunt van de Solidly reis voor Marga en Emelie. Zepen maken is nog niet zo moeilijk, maar hoe maak je de stap van vloeibare verzorgingsproducten naar duurzame solid bars voor de klant zo klein mogelijk? Dat moet betekenen dat solid bars net zo goed of beter moeten werken dan hun vloeibare soortgenoten en er niets wordt ingeleverd op kwaliteit en performance. Alles voor een kleine stap met grote impact.

Wij willen een betekenisvolle verandering in de wereld teweegbrengen door op een simpele manier het gebruik van water en plastic te minimaliseren.

Marga Jansen | Solidly Founder

Uitgelichte verhalen

fallback

Solid ingredienten

SolidDuurzaamIngrediëntenShampooSoap

Er komen steeds meer solid shampoo en soap bars op de markt. Maar het is best lastig om een goede keuze te maken. Wat zijn dit precies voor een producten? Wat voor ingrediënten bevatten ze en wat d...

Marga Jansen

Marga Jansen

|

fallback

Duurzame en milieuvriendelijke

MilieuDuurzaam

De zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke producten is de laatste jaren sterk toegenomen. Mensen worden zich steeds meer bewust van de impact die hun consumptiegedrag heeft op het milieu en ...

Emelie Schuttevaer

Emelie Schuttevaer

|

Het proces

Solidly

Het proces

Marga en Emelie ontwikkelen alle Solidly producten zelf. Ze kijken naar de beste grondstoffen voor mens en planeet, ontwikkelen samen met gecertificeerde producenten, zoeken naar geschikte geuren en testen met hulp van een testpanel en beoordelen de consistentie van het product in hun testlab.

Solidly vertrouwt ...

Solidly

Solidly vertrouwt ...

De producten zijn afkomstig van de beste leveranciers uit Europa. Iedere producent heeft zijn eigen specialiteit en ambacht. Marga en Emelie hebben hen allen ontmoet om te zien of hun visie op duurzaamheid, innovatie en hygiëne werd gedeeld om samen de nieuwe generatie zeep te ontwikkelen.

We houden je op de hoogte!

Solidly blijft ontwikkelen. We werken aan meerdere soorten producten en aan andere vormen en toepassingen. Ook maken we binnenkort leuke samenwerkingen bekend. We hopen dat je overtuigd bent van solid verzorgingsbars en net zo enthousiast wordt van de fijne Solidly producten als wij!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, onze nieuwe producten en aanbiedingen? Volg ons dan op Instagram.

0