De duurzame zepen van de toekomst, wat zijn dat eigenlijk?

De duurzame zepen van de toekomst, wat zijn dat eigenlijk?

Terug naar blogs

Tags

SolidDuurzaamIngrediëntenShampooSoap

Wat zijn solid shampoo & soap bars?

Er komen steeds meer solid shampoo en soap bars op de markt. Maar het is best lastig om een goede keuze te maken. Wat zijn dit precies voor een producten? Wat voor ingrediënten bevatten ze en wat doen ze voor me? En is de werkzaamheid vergelijkbaar met mijn vloeibare shampoo. In deze serie blogs gaan wij in op de vragen die we van klanten krijgen en proberen we een zo goed mogelijk beeld te geven van waarom wij denken dat solid cosmetica de toekomst is. Voor nu, zul je in deze blog meer vinden over welke ingrediënten in solid bars worden gebruikt en wat ze voor je kunnen doen.


De meest populaire duurzame solids waar veel mensen naar op zoek zijn, zijn solid soap bars en shampoo bars. De basis van deze bars bestaat uit was actieve-, hydraterende- en vettende stoffen, parfums, kleurstoffen en hulpstoffen.

Solidly

Was actieve stoffen

Veel solids en ook de Solidly bars en blocks bevatten milde was actieve stoffen. Belangrijk voor de solid soaps en shampoos is dat deze een fijn en romig schuim geven en helpen vuil en vet te verwijderen van huid en haar. In de ingrediëntenlijst vind je de volgende mild reinigende stoffen: sodium cocoyl isethionate, sodium cocoate, polyglyceryl-4 laurate.


Hydraterende stoffen

Naast het verwijderen van het vuil is het fijn dat de huid daardoor niet uitdroogt. Hydraterende stoffen helpen het vocht vast te houden op de huid en in het haar. Hierdoor blijft het haar en de huid zacht en soepel aanvoelen na gebruik van de solids. Voorbeelden van hydraterende stoffen zijn: Glycerine of een extract van de Aloe Vera plant.

Terugvettende stoffen

Door het reinigen van de huid of het haar worden vet en vuil verwijderd, hierbij wordt ook een deel van de natuurlijke beschermlaag verwijderd. Naast vocht wordt ook het vet weer aangevuld met terugvettende ingrediënten die zorgen dat de natuurlijke beschermlaag van de huid en het haar zich sneller herstelt. Denk hierbij aan diverse soorten oliën: zoals amandelolie, avocado olie of shea butter.


Parfums

Parfums zijn heel persoonlijk en de parfums van Solidly voldoen aan strikte criteria. Veel merken van solid bars voegen 100% etherische oliën toe als parfum. Denk aan lavendel- en citrus olie, maar omdat deze oliën ook snel allergieën kunnen opwekken, hebben we zorgvuldig gekeken naar de samenstelling van onze parfums en zijn ze in een laag percentage toegevoegd, zodat je ze wel ruikt, maar niet overdreven. Belangrijk is dat het parfum de soms wat onaangename basisgeur van de grondstoffen volledig overdekt.

 

Kleurstoffen

Veel solid bars en solid shampoo bars van andere merken gebruiken synthetische kleurstoffen. Denk aan alle knal kleuren als groen, paars en rood. Leuk voor het plaatje maar minder goed voor je huid, het milieu en de voegen van de badkamertegels. De kleuren van de Solidly soap bars en blocks zijn van natuurlijke oorsprong. Ze zijn terug te vinden in de ingrediënten lijst onder een kleurstof nummer (CI nummer) en vaak gemaakt van ijzeroxiden.


Hulpstoffen

Hulpstoffen zijn nodig om het product te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals oxidatie. In de Solidly bars zit het natuurlijke antioxidant tocopherol. Verder zijn stoffen toegevoegd die de metaalionen uit het vaak harde kraanwater wat we gebruiken, binden. Hierdoor slaat het haar en de huid niet dof uit na gebruik van een solid bar.

Naast basis ingrediënten worden actieve ingrediënten toegevoegd om de soap en shampoo bars een specifieke functie te geven. Bijvoorbeeld het voluminizing effect van de shampoo of de kambaarheid van de conditioners. Hierdoor wordt de performance van de solid bars vergelijkbaar met die van de vloeibare varianten. 


De combinatie van al deze ingrediënten vormen een solid bar die goed is voor mens en milieu.

Wij ontwikkelen alle Solidly producten zelf. Zo kijken wij naar de beste grondstoffen voor mens en planeet.

Marga | Solidly Founder

Active ingrediënten

Solidly

Active ingrediënten

Solidly Shampoo Bar - Volumegevende ingrediënten

• Plantago psyllium seed extract

• Panax gingseng root extract

• Lamium album extract (witte dovenetel extract)

• Laminaria saccharina extract


Solidly Caring Soap Bar - Hydraterende en voedende ingrediënten

• Butyrospermum parkii (shea butter),

• Aloe barbadensis leaf extract

Stap jij over naar het gebruik van Solid Shampoos & Soaps?

Wij kunnen ons voorstellen dat dit veel informatie is en dat de stap naar een verduurzaamde cosmetica routine nog spannend is. Onze productontwikkelaars staan klaar om deze onzekerheid weg te nemen en beantwoorden graag al jouw vragen.

Solidly

Ben je wel al overtuigd en wil jij de stap maken naar het gebruik van duurzame douche producten? Kijk dan in onze shop!

Shop

Marga Jansen

Marga Jansen

Heb jij meer vragen over wat duurzame zepen zo bijzonder maakt?


Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact
0