Hoe maak je je huid klaar voor de zon?

Hoe maak je je huid klaar voor de zon?

Terug naar blogs

Tags

SolidDuurzaamZonBescherming

1. Je huid voorbereiden op de zon: zo doe je dat

De zomer is begonnen en daar wil je natuurlijk optimaal van genieten. Lekker op een terrasje in de zon zitten of een dagje aan het strand relaxen. Maar voordat je van de zon gaat genieten is het ook belangrijk dat je je huid goed verzorgt en beschermt met zonnebrand. Een verzorgde en gehydrateerde huid reageert veerkrachtiger op de sterke zonnestralen. In deze blog leggen we uit hoe je je huid het beste kan voorbereiden op de zon door te scrubben, scheren en goed te smeren.

 

2. Huid scrubben voor het zonnen

De eerste stap om je huid goed te verzorgen voor het zonnen is om te scrubben. Door te scrubben verwijder je de bovenste laag van je huid met dode huidcellen waardoor je snel en egaal bruin wordt. Bovendien voelt je huid ook lekker zacht aan en worden verzorgingsproducten zoals aftersun en bodylotion goed opgenomen. Elke dag scrubben is niet nodig, het is het beste om dit één à twee keer per week te doen voordat je gaat scheren.

Gebruik een milde scrub zoals onze scrub bar of blok. In de Solidly scrub bar zitten papaverzaadjes die op zachte wijze je huid scrubben en alle dode huidcellen verwijderen.

 

Scheren voor het zonnen

Nadat je je lichaam gescrubd hebt, kun je gaan scheren met onze Solidly shaving bar.. Houd er rekening mee dat het niet ideaal is om direct na het scheren te gaan zonnen. Wanneer je onthaart is je huid een stuk gevoeliger. Als je huid na het scheren gelijk in aanraking komt met zon, zee of chloor, dan kan het geïrriteerd raken waardoor rode bultjes ontstaan en het kan gaan jeuken of branden. Het is daarom het beste om je lichaam ongeveer 24 uur voor het zonnen te scheren zodat je huid de tijd heeft om te herstellen. Je huid herstelt met scheerzeep. Dit komt doordat scheerzeep de huid goed voorbereidt op het scheren waardoor je minder kans hebt op irritatie.

 

Kies een goede zonnebrand

De dode huidcellen zijn verwijderd door het scrubben en je huid is mooi glad door het scheren. Nu is het tijd om te gaan smeren. Voordat je de zon ingaat is het belangrijk om een goede zonnebrand op te smeren om je huid te beschermen. Dit doe je het beste 30 minuten voordat je gaat zonnen. Kies de juiste beschermingsfactor die past bij jouw huidtype. Let er ook op dat de zonnecrème niet alleen bescherming biedt tegen UVB, maar ook tegen UVA. Een zonnebrand met UVB beschermt je enkel tegen verbranding, maar een product met UVA en UVB beschermt je tegen verbranding en tegen huidveroudering.

 

Blijf je huid scrubben om je bruine kleur te behouden

Vaak wordt beweerd dat scrubben ervoor zorgt dat je bruine kleurtje sneller vervaagt, maar het tegendeel is waar. Door ook na het zonnen te scrubben blijft je bruine kleur lang zichtbaar. Wanneer je scrubt verwijder je alleen de bovenste lagen van je huid waar de dode huidcellen zich ophopen. Je tast niet de pigmentcellen aan, want die liggen in een diepere laag, waardoor je net gebruinde benen nog lang mooi bruin blijven.

Solidly

Wil jij ook genieten van de zon en zorgen dat je huid in goede conditie is en blijft?


Probeer dan eens onze scrub uit!

Shop

Marga Jansen

Marga Jansen

Heb jij meer vragen over hoe jouw huid goed te beschermen tegen de zon?


Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact
0