Waarom het belangrijk is om scheerzeep te gebruiken..

Waarom het belangrijk is om scheerzeep te gebruiken..

Terug naar blogs

Tags

SolidDuurzaamScherenZachtShaving bar

1. Tips voor scheren zonder irritatie

Scheren gaat vaak gepaard met irritatie, zowel voor mannen als vrouwen. Het ligt meestal aan de verkeerde manier van scheren en het gebruik van de verkeerde producten. In deze blog geven we je tips wat de beste manier om te scheren is en hoe je de Solidly scheerzeep gebruikt zonder die vervelende scheerbultjes te krijgen.

 

2. De beste manier om te scheren

Merk je ook dat je vaak rode bultjes en irritaties hebt na het scheren? Of een branderig gevoel op je huid? Dit kan verschillende oorzaken hebben en de meest voorkomende oorzaak is dat je niet op de juiste manier scheert. Met onderstaande tips is dit voortaan verleden tijd.

 

3. 1 - Eerst scrubben

Voordat je gaat scheren, is het aan te raden om eerst te scrubben. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen en maak je als het ware je huid schoon zodat je scheermes er gladder overheen gaat. Ook helpt scrubben om ingegroeide haartjes en rode bultjes te voorkomen. Onze Solidly scrub bar en blok bevat papaverzaadjes waarmee je je huid op milde wijze scrubt.

 

2 - Gebruik een schoon, scherp mesje

Maak gebruik van een schoon en scherp mesje om te scheren. Wanneer je mesje bot begint te worden, is de kans op sneetjes en wondjes groter. Vervang daarom regelmatig je scheermes zodat deze altijd scherp is. Bovendien is het hygiënischer. Maak ook het mesje schoon na elke scheerbeurt en bewaar het op een koele, droge plek om roest te voorkomen. Op deze manier zal je scheermesje langer mee gaan. 

 

3 - Scheer in de juiste richting

Om zo weinig mogelijk irritatie te krijgen na het scheren is het het beste om met de groeirichting mee te scheren. Voor je benen geldt dus bijvoorbeeld dat je van boven naar beneden scheert. De kans op irritatie en bultjes is een stuk kleiner en je krijgt op deze manier ook een glad resultaat. Het is wel zo dat scheren tegen de groeirichting in een langer gladder resultaat geeft, maar je huid kan hierdoor wel meer geïrriteerd raken.

 

4 - Je huid verzorgen na het scheren

Een belangrijke stap is ook om na het scheren je huid goed te verzorgen zodat er geen irritatie optreedt. Smeer je lichaam in met een lotion of goede vochtinbrengende crème. Of gebruik onze Solidly conditioner bar als bodylotion na het scheren. Onder de douche kun je je lichaam insmeren met de conditioner bar en vervolgens even later weer afspoelen voor een gehydrateerde huid. Zo droogt je huid niet uit na het scheren en je zult merken dat het jeukende, branderige gevoel wegblijft.

 

4. Scheren zonder irritatie met scheerzeep

Naast een goed, scherp mes is het ook belangrijk om de juiste keuze te maken voor scheerschuim, scheergel of scheerzeep. Onze Solidly scheerzeep raden wij aan omdat een blok het scheren eenvoudig maakt. Het is een fijne zeep die goed te gebruiken is in combinatie met een scherp mesje en een hydraterend product, zoals onze Solidly conditioner bar, na het scheren.

 

5. Scheren met een scheerzeep blok of bar

Ons assortiment bestaat uit scheerzeep in bar- en blokformaat. Beide producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten aloë vera voor goede hydratatie na het scheren. De Solidly Shaving Bar is een fijn handzaam formaat om te gebruiken onder de douche. Dit formaat is ideaal om te gebruiken voor het ontharen van je benen en oksels. Ons Shaving Block is weer handig om te gebruiken voor mannen in combinatie met een bewaarblik en een scheerkwast. Op deze manier blijven je handen ook schoon.

Solidly

Benieuwd naar onze scheerproducten en wil je genieten van een zachte gladde huid?


Kijk dan snel in onze shop!

Shop

Marga Jansen

Marga Jansen

Heb jij meer vragen over het effect van een shaving bar of block?


Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact
0