Het scrubben van de huid

Het scrubben van de huid

Terug naar blogs

Tags

SolidDuurzaamScrubSoap scrub bar

1. Waarom scrubben goed voor je huid is

Scrubben helpt je om een gladde en zachte huid te krijgen doordat het dode huidcellen verwijdert. Maar regelmatig scrubben heeft nog veel meer voordelen. In deze blog vertellen we alles over scrubben, van de manier waarop je moet scrubben tot aan hoe vaak om te profiteren van de voordelen.

2. De voordelen van regelmatig je huid scrubben

Scrubben is goed voor je huid omdat het dode huidcellen verwijdert en celvernieuwing stimuleert. Hierdoor wordt je huid stevig, glad en zacht. Regelmatig scrubben voorkomt ook scheerbultjes en ingegroeide haartjes waardoor scheren makkelijker gaat en je een gladde huid krijgt.

 

Bovendien zorgt scrubben ervoor dat je snel en egaal bruin wordt tijdens het zonnen en dat je bruine kleur lang behouden blijft. Doordat de bovenste laag met dode huidcellen verdwijnt tijdens het scrubben kan je lichaam de zonnestralen goed opnemen. Tot slot worden verzorgingsproducten zoals bodylotion en andere crèmes goed opgenomen door je huid wanneer je scrubt. Genoeg redenen om scrubben aan je verzorgingsroutine toe te voegen!

3. Hoe vaak moet je je huid scrubben?

Om de voordelen van scrubben te ervaren, is het aan te raden om twee keer per week te scrubben. Te vaak scrubben kan juist ook weer nadelig zijn doordat je huid geïrriteerd kan raken. Twee keer per week is daarom voldoende. Als je een gevoelige huid hebt, dan is het beter om maximaal één keer per week te scrubben met een zachte, milde scrub.

4. Zo scrub je op de goede manier

Scrubben doe je het beste op een natte huid en daarom is onder de douche scrubben ideaal. Scrubben op natte huid heeft minder impact op je lichaam. Zeker wanneer je een wat dunnere of gevoelige huid hebt, voelt dit een stuk prettiger aan. Maak cirkelvormige bewegingen tijdens het scrubben zonder dat je te veel druk zet. Besteed daarbij extra aandacht aan ruwe plekjes zoals je ellebogen en knieën. Doe dit zo’n 30 seconden lang voordat je het afspoelt met warm water. Smeer je lichaam na het douchen in met een hydraterende crème.

5. Je huid scrubben met een scrub bar

Een scrub met grove korrels verwijdert niet alleen de dode huidcellen, maar beschadigt ook de huid eronder. Dat wil je natuurlijk niet. Kies daarom voor een milde scrub met fijne korrels om geen irritatie aan je huid te brengen. Onze Solidly scrub bar en blok bevatten fijne papaverzaadjes die op zachte wijze de dode huidcellen verwijderen. De scrub bar bevat ook ingrediënten zoals sheabutter en aloë vera. Je huid wordt door het scrubben niet alleen zacht en glad, maar wordt tegelijkertijd ook goed gehydrateerd zodat het scrubben niet je huid uitdroogt. Bovendien is onze scrub bar duurzaam en vriendelijk voor het milieu. De bars zijn namelijk vrij van plastic, sulfaten en synthetische kleurstoffen.

Solidly

Wil jij ook genieten van een zachte en egale huid?


Probeer dan eens onze scrub uit!

Shop

Emelie Schuttevaer

Emelie Schuttevaer

Heb jij meer vragen over hoe de scrub te gebruiken en waarom?


Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact
0