Maak de overstap naar duurzame verzorgingsproducten met deze 6 tips

Maak de overstap naar duurzame verzorgingsproducten met deze 6 tips

Terug naar blogs

Tags

Sustainable productsSustainable haircareDuurzame productenSustainable skincare

Ga voor een groenere schoonheidsroutine door gebruik te maken van natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten. Niet alleen fijn voor het milieu, maar ook fijn voor jouw huid en haar! In deze blog geven we je zes tips om je goed op weg te helpen naar een duurzame beauty routine.


Tip 1: Vervang je shampoo fles voor een duurzame shampoo bar

Wil je duurzamer leven dan kunnen wij je zeker aanraden om over te stappen naar solid bars in plaats van plastic flessen shampoo. Niet alleen is dit milieuvriendelijker, het bespaart je ook een hoop ruimte. Onze Solidly Shampoo bars zijn klein van formaat en nemen weinig ruimte in beslag in je badkamerkast. Bovendien gaan de bars een stuk langer mee dan een fles shampoo. Eén groot blok zeep vervangt gemiddeld drie flessen shampoo van 250 ml!


Tip 2: Bewaar je verzorgingsproducten op de juiste manier

Om zo lang mogelijk gebruik te maken van vaste verzorgingsproducten zoals shampoo en conditioner bars raden we het aan om ze in een droge omgeving te bewaren buiten de douche. Het beste laat je de bars in de open lucht drogen zodat ze kunnen uitlekken engoed op kunnen drogen. Zo kun je het langste genieten van de bars. Gebruik bijvoorbeeld een van onze kleurrijke tegeltjes of biologisch afbreekbare 3D geprinte onderleggers. Deze accessoires zijn niet alleen praktisch, maar staan ook nog eens erg stijlvol in je badkamer! Ga je op vakantie? Ook dan kun je met een gerust hart de bars meenemen met ons aluminium bewaarblikje. Zo vervoer je ook gemakkelijk de bars in je toilettas zonder kans op lekken.


Tip 3: Reinig je huid met duurzame verzorgingsproducten

Ook voor het reinigen van je gezicht en lichaam kun je eenvoudig overstappen naar solid bars zoals gezichtsreinigers of bodywashbars. Solid verzorgingsproducten hebben vaak minimaal verpakkingsmateriaal waardoor je ook weer minder (wegwerp)plastic gebruikt. Reinigingsdoekjes en wattenschijfjes zijn dan niet meer nodig en ook dit minimaliseert afval. Wil je toch nog even de laatste restjes vuil van je gezicht verwijderen, gebruik dan bijvoorbeeld een washandje of een microvezeldoekje dat je na het wassen weer hergebruikt.


Tip 4: Minder plastic gebruiken? Kies voor milieuvriendelijke verpakkingen

Kies voor duurzame verzorgingsproducten met een milieuvriendelijke verpakking. Voor de verpakking van onze bars gebruiken wij geen plastic, enkel papier. Gebruik je liever vloeibare shampoo of douchegel, kijk dan naar merken die milieuvriendelijke verpakkingen produceren. Denk bijvoorbeeld aan gerecycled plastic, glas of hervulbare verpakkingen.


Tip 5: Ga voor multifunctioneel: gebruik een product voor je lichaam én haar

Ga op zoek naar producten die je op meerdere manieren kunt toepassen. Zo zijn er verzorgingsproducten die je zowel voor je gezicht als lichaam kunt gebruiken. Of voor je haar en lichaam. Op deze manier heb je minder producten nodig. Dat is fijn voor het milieu en het bespaart je ook nog eens ruimte. Een win-win situatie! Wist je bijvoorbeeld dat je onze Solidly conditioner bar niet alleen kunt gebruiken voor je haar, maar ook om je lichaam te verzorgen? Met ingrediënten zoals sheaboter en cacaoboter is deze bar naast zacht voor je haar ook hydraterend voor je lichaam.


Tip 6: Maak het eenvoudig zelf

Creëer je eigen duurzame verzorgingsproducten door deze zelf te maken. Online kun je veel recepten vinden om bijvoorbeeld je eigen deodorant, shampoo of douchegel te maken. Door het zelf te maken behoud je controle over de ingrediënten, weet je precies wat er in het product zit en vermijd je alle ingrediënten die schadelijk en chemisch kunnen zijn. Een ander pluspunt is, is dat het vaak goedkoop is om zelf te maken. Heb je daar geen behoefte aan of tijd ervoor? Kijk dan eens naar onze bars. Ook al onze producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrij van plastic en overtollig water.

Lees ons andere artikel over de overstap naar duurzame zeep.

Solidly

Lees ons andere artikel over de overstap naar duurzame zeep.

Blog

Emelie Schuttevaer

Emelie Schuttevaer

Op onze sociale media delen wij regelmatig tips voor een duurzame levensstijl.

Volg ons op Instagram

Volgen
0