facebookPixelDe-prestaties-van-de-shampoo-bar • SolidlyDe-prestaties-van-de-shampoo-bar • Solidly

Prijs en prestatie

Gaat een groene wereld gepaard aan duurdere en minder goed presterende producten? In tegendeel!

Heb je al gehoord van de shampoo bar?

Een stuk zeep dat niet voor je lichaam is, maar voor je haar? En na de ontdekking van de shampoo bar, kun je een hele wereld ontdekken met vaste conditioners, tandpasta, wasmiddel en ook mascara's.


Deze ouderwetse solid bar is klaar om geïmplementeerd te worden in de nieuwe 100% verantwoorde beauty routine. Solid betekent dat de shampoo bar geen water bevat, wat ook betekent dat er geen conserveringsmiddelen of een lange lijst met onbegrijpelijke namen van ingrediënten nodig zijn, wat de consument niet overtuigt om een veilig product te kopen. En door te kiezen voor vaste stoffen raak je natuurlijk eenmalig te gebruiken plastics zoals flessen en deksels kwijt.


LUSH was het jarenlang eens met deze voordelen van vaste stoffen, maar nu sluiten ook andere merken zich aan bij de duurzame revolutie van persoonlijke verzorging. Nature Box, Guhl, N.A.E. en Garnier's Loving Blends staan naast hun vloeibare equivalent op het schap bij de drogist. En de Happy Soaps en shampoobars.nl verkopen hun producten online. Overtuigend met hun shout out om te besparen op twee of drie flessen shampoo van 250 ml en zuinig - solid bars kunnen gebruikt worden voor 30 tot 110 (!) wasbeurten. Dit is een interessant gegeven om rekening mee te houden voor elk verkoopkanaal (van retailer tot online verkoper), aangezien de omloopsnelheid van vaste stoffen veel lager zou zijn dan de waterige shampoo in flessen.

Het verschil..

De prijs van een shampoobar zal altijd hoger zijn dan die van hun vloeibare concurrent als je ze snel alleen op prijs vergelijkt. Water is nog steeds het goedkoopste ingrediënt waarmee je flessen kunt vullen. Om je te overtuigen toch een solid bar te gebruiken zoomen we in op andere feiten.


Solid shampoo bars worden alleen gevuld met geconcentreerde en functionele ingrediënten. Maar toch is er een enorm prijsverschil tussen vloeibare shampoo en vaste cosmetica bars. Of toch niet? Hier in Nederland is de solid shampoo bar van Guhl 75 gram voor 9,99 euro bij de Kruidvat en de loving blends van Garnier vraagt 6,99 voor 60 gram. Nature box heeft een rond stuk van 85 gram voor 7,49. Ze claimen allemaal een vervanger te zijn voor 2 flessen van 250 ml. shampoobars.nl biedt een rond stuk van 60 gram aan voor een gemiddelde prijs van 7,95 en thehappysoaps.com verkoopt 70 gram voor ongeveer 8,75.


Als je 10 ml vloeibare shampoo per beurt gebruikt, kun je met een fles 25 keer uw haar wassen. De gemiddelde prijs van een fles Andrelon of Elvive is 5 euro per 250 ml. Dus omgerekend betekent dit dat 50 wasbeurten vloeibaar 10 euro kosten. En 50 vaste wasbeurten kosten tussen de 6,99 en 9,99. Met de online aanbieding van Happy Soaps bent u het voordeligst uit. Zij beweren 90 - 110 wasbeurten te doen voor 8,75, waardoor u tot 3 flessen bespaart. Natuurlijk afhankelijk van het feit hoeveel shampoo je per beurt gebruikt.

Derow

Maar..

Vreemd genoeg beweren de 60, 75 en 85 gram stukken vaste shampoo allemaal een vervanger te zijn voor meer dan 2 vloeistofflessen. Maar als je meer weet over vaste stoffen heb je een verschil in de hardheid van de shampoo bar. Je hebt zachtere en hardere samenstellingen, die ook te maken hebben met de keuze van ingrediënten en de techniek van productie.


De zachte samenstellingen 'smelten' gemakkelijker en kunnen na gebruik een soort 'gelaagdheid' geven, dan de hardere bars. Dit betekent dat sommige stukken de 50 wasbeurten die ze beweren te bieden, niet waarmaken. En het hangt ervan af hoe je het stuk opbergt. Je moet het product echt in detail bekijken en testen om te zien hoe vaak je het kunt gebruiken, maar nog belangrijker hoe het presteert.


Wat is de conclusie?

Er is veel verschil in prestatie en het is een uitdaging voor bestaande merken om te voldoen aan de prestatienormen van hun vloeibare equivalent. Je wilt af van je oma's ervaring, waar dat stukje ouderwetse vetzuren de huid uitdroogt. Alleen nieuwe generaties vaste stoffen zullen overleven als ze dit gevaar overwinnen en het haar voeden in plaats van het aan te vallen met agressieve sulfaten. Het kost wat tijd om zover te komen, maar het is zo'n goed begin om nieuwe vaste producten op de markt te zien komen en consumenten tot vaste tariers te maken.

Onze bars & blocks

Onze bars van 50 gram kosten 6,95 en blocks van 100 gram 12,95. Qua prestatie durven wij zeker te zeggen dat wij 1 van de betere in de markt zijn. Ook gaan de bars en blocks veel wasbeurten mee. Via deze weg hoeft een duurzamere wereld niet meer te kosten en bieden wij hopelijk een goede uitweg!


Nieuwsgierig? Neem dan gauw een kijkje in onze shop

Jouw winkelmand

0 Product

verzendkosten:

gratis


totaal:

NaN